Emil och Jasmin, som är bofasta på Öland, hade bakat en supergod morotskaka och här delar Jasmin med sig av receptet.
Morotskaka a´la Ventlinge
Kakan:
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
6 dl rårivna morötter
2 dl olja
Glasyrkrämen:
200 g philadelphiaost
75 g mjukt smör
2 1/2 dl floursocker
2 tsk vaniljsocker
Sätt ungen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i övriga ingredienser Gräddas i 30 minuter. Låt svalna.
Mixa samman ingredienserna till krämen i en mixer och kör tills den blivit slät. Viktigt med mjukt smör annars blir det klumpar i krämen. Bred krämen på kakan och dekorera med rårivna morötter. Enjoy!!!
Bilder: privata
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar