01 oktober 2009

Status badrummet

Som vi redan skrivit har projekt badrum startat. Och den 1 oktober är läget följande:

Taket var i flera olika nivåer och var tvunget att rivas. Främst för att ha utrymme att sätta i spotlight i det nya taket. Och när Sven tog ned plankorna följde även högen på bilden ovan med. Sågspån, lupp och gamla tidningar ramlade ner med en duns. Likt en atombomb höjdes ett moln av finkornigt damm som sedan landade på allt på hela våningsplanet.

När det gamla taket togs bort blottades även avloppsröret från övervåningen. Ser ju inte så roligt ut nu, men det är helt lugnt (säger Mia......).

Det är alltid kul att hitta gamla tidningar. Eller vad sägs om Stockholms-bladets söndagsbilaga från den 3 maj 1931?

Så nu torkar vi byggdamm flera gånger varje dag. En kompis sa en gång att det tar 1000 byggtimmar innan allt byggdamm lagt sig. Känns ju fint med tanke på att det fylls på med mer damm varje dag... Just nu är vi inne i det-är-bara-jobbigt-och-det-känns-som-det-aldrig-kommer-gå fas, men vi vet ju av erfarenhet att så fort det är gips på väggar och tak så vänder det.

Kommande helg blir det inte mycket byggande. Förutom att Sven jobbar så ska vi roa oss med filmkväll, barnjympa, bröllop, 1-års kalas och hemma-hos-fest.

Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar