17 augusti 2009

Paj paj paj

Ja det är ju super gott med paj. Igår var vi hem till ett par vänner och åt kräftor. Vi åt då bland annat en paj med Västerbottenost-fyllning och tänkte nu bjuda på receptet.



Receptet är för 6-8 bitar

75 gram smör
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
3/4 dl Kesella
2,5 dl mellangrädde
1 ägg
2 äggulor
salt och peppar
7 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman smör, vetemjöl och grahamsmjöl. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop en smidig deg. Tryck ut i en pajform och låt den stå i kylskåpet 30 minuter. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i 12 minuter. Vispa ihop mellangrädde, ägg, äggulor och kryddor. Rör ner osten och fördela i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt pajen svalna lite innan ni äter den.


Bild: privat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar