05 december 2009

Täta väggar

Nu var det lite glest mellan inläggen. Mia har städat bort byggdamm för fulla muggar och försökt att få till lite julstämning. Sven har helt oväntat ägnat sig åt badrummet. Han fuktspärrat väggarna.

På bilden ovan har väggarna och en bit ner på golvet rollats med Fuktspärr 2000K, det är det som är lila. Anledningen till att golvet inte behandlats är att det är ömtåligt och lätt går sönder. Med tanke på att golvet kommer att bli utsatt för slitage när väggarna kaklas så görs det sen. Det vita är tätskiktsremsor som ska sättas vid alla skarvar, ytterhörn, innerhörn, skarv mellan golv och vägg samt runt alla rör som kommer ut ur väggen eller ur golvet. Egentligen är dom blå men dom liksom klistras fast med nästa lager av tätskiktet.

Här är det ljust och fint. Nu har hela rummet rollats med nästa lagret, Tätskikt 2. Som vi tidigare skrivit är plattsättar´n väldigt upptagen och Sven vill vänta på att han har tid att hjälpa till. Och det blir efter nyår. Han skulle kunna göra klart lekrummet, men eftersom Mia bestämt sagt att inga grejor ska stå i matsalen eller i vardagsrummet under jul och nyår så är det inte möjligt. Men det finns massor av andra grejor som behöver fixas. Dock är Mia nervös för att hon kommer att komma hem från jobbet en dag och då har Sven börjat att riva i hallen på övervåningen.

Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar