02 mars 2010

Köket den 2 mars

Just nu är hela nedervåningen en enda röra. Byggmaterialet som behövs är inköpt och inburet i huset. Men det var ingen dans på rosor. Sven körde fast med bil och släp när allt material låg på släpet. Slutade med att Sven fick bära upp det mesta av grejorna upp för hela uppfarten och in i huset. De tyngsta grejorna hjälpte Mia till med. Och nu är det är reglar i olika dimensioner över hela matsalsgolvet, gips lutandes mot väggarna och sågspån överallt.... Anledningen till att det inte blivit några kort på ett par dagar beror inte på att vi inte vill blotta vårt kaotiska hus utan på att Mia inte hittar överföringssladden till kameran. Föga förvånande.

Alla rördelar till köksfläkten levererades i morse och Sven har gjort hål genom fasaden för rören. Men som vanligt så är inget enkelt. I detta fall var det lite trångt mellan bärande delar så Sven har dels sågat dels karvat till ett tillräckligt stort hål. Men i hålet måste det till en speciallösning i alla fall, men den fixar ventilationskillen åt oss.

Vi fick prisuppgiften på köksfläkten från ventilationskillen idag. Efter lite googling hittade Mia samma fläkt för 4000 kronor mindre.Sådana upptäkter är alltid roliga att göra. Det kikas även för fullt på vilka vitvaror vi ska köpa. Det som ska köpas nu är ugn, mikro, induktionshäll och side-by-side kyl. Diskmaskinen vi har idag är inte alls gammal och får hänga med ett tag till.

Ur Svens synvinkel så tuffar renoveringen på. Lite rörigt och stökigt med helt ok ändå. Ur Mina-Mys synvinkel är det lite roligt att ha köket i tv-rummet. Ur Mias synvinkel är livet just nu skit. Rörigt och stökigt överallt. Aldrig någon ro eller vila. Inte så kul när man är gravid, gråtmild, har sovsvårigheter och allmänt ont i kroppen. Roligt nästan jämt.

2 kommentarer:

  1. Skickar lite positiva tankar och säger att det kommer bli såååå bra sen när det är klart. Kisa lite och tänk.... så ser ni hur snyggt och bra allt blev :)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Det är precis så´n peppning man behöver ibland. /Mia

    SvaraRadera