28 februari 2010

Beställa kök = check

Idag tog vi en tur till närmaste IKEA varuhuset och beställde köksstommar, luckor och bänkar. Det blev de vita högblanka luckorna Abstrakt och vit tjock bänkskiva i laminat. Det visste vi ju i och för sig att det skulle bli, men inte att det skulle bli ganska mycket dyrare än vad vi tänkt oss :) Bänkskivorna som inte är standarsmått tillverkas tydligen i Tyskland. Skönt att det är gjort och skönt att få allting hemlevererat. Synd bara att planerad leveranstiden är 29 mars. Ja tur att vi inte är sysslolösa fram tills dess.

Men vi måste bara få berömma den kökssäljare som hjälpte oss. Han heter Alex och jobbar på varuhuset i Gävle. Otroligt kunnig, tålmodig, har många idéer och så himla trevlig. Han rekommenderas varm.

Dessutom har vi beställt ventilationsrör och begärt prisuppgift på köksfläkten. Sven tog beslutet att det blir en Active Kitchen (som vi skrivit om här), och Mia sa inte emot.... Återstår att beställa är vitvaror och golvglaset om vi nu ska ha det.

2 kommentarer:

  1. Grattis... En sak mindre att göra.
    Vi träffade också på en riktigt bra kille.
    Det är sällan köksfolket på IKEA är dåliga.
    Men ni tog inte med er skåpstommarna hem?
    När vi köpte kök så åkte vi dit en kväll och tog med ALLT hem. 4st kundvagnar fulla med grejer. Det var kul att stå i kassan och titta på alla andra bakom och deras miner...:D

    SvaraRadera
  2. Nej vi tog inte med oss stommarna hem. Eftersom vi i alla fall får betala för frakten av bänkskivkorna och vi inte är i fas att montera skåp så tar vi allt på samma leverans. Kan tänka mig att det såg lite lätt hysteriskt ut när ni stod där i kassakön :) Det skulle inte vara så snällm mot Sven heller eftersom han skulle få bära alla skåp själv.... 29 stycken.... ;)

    SvaraRadera