26 september 2009

Trädgårdsgöra

Idag, efter barngympan och en loppisvända, har vi varit ute i trädgården och grejat. Vi fyllde på bark i slänten där det fattades och fortsatte med "rabatten" runt krikonträderna.

Dessa tre krikonträd har grävts upp och flyttats i och med dräneringen from hell. Mot alla odds så har de överlevt och i år fick vi till och med krikon. Knölen är rabarber. Krukorna är där på tillfälligt besök.

Vi har grävt fram tonvis med sten på vår gård, och på vissa ställen sticker berget fram. Därför har vi försökt att spara stenar och använt dom som dekoration. Fyra stenar fick ligga och vara snygga bland krikon och rabarber.


Tanken är att vi ska använda alla stenar som vi grävt fram och sparat till att förlänga den gamla stenmuren fram till tomtgräns samt göra den jämnhög.

Vi har också fixa lite runt lill-terassen. Rensat bort fult ogräs, snyggat till kanterna och lagt sten från Öland mellan den kommande rabatten och trädäcket. Dom två stora stenarna kommer från när vi grävde upp för dräneringen.
Otroligt vad mycket man hinner göra, eller rättare sagt vad mycket man hinner göra som faktiskt syns, när man gör vanliga husgöromål. Vädret har varit super idag och vi åt lunch ute på lill-terassen. Sen sommarens sista suck.....Nu ser vi fram emot våren då vi får plantera blommor.


Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar