25 november 2009

IKEA trallallala

Vi måste åka till Gävle och till IKEA. Sen förrut har Mina-my en supersöt fåtölj i svart. För ett tag sedan vann vi en nätauktion på en fåtölj och soffa i samma serie. Dock ska dessa hämtas i Gävle. och innan jul eftersom det ska bli en julklapp till skruttungen.

Så när lekrummet är klart och alla leksaker och andra barnprylar flyttat in där då ska det bli en liten soffhörna bara för ungar i vardagsrummet.
Apropå julklappar och IKEA så ska Mina-My också få en ny spis till lekrummet. Hon såg den här själv på ett IKEA varuhus precis när den kom och hon har pratat mycket om den sen. Så en sådan står på handlingslista.
I lekrummet så är det en vägg med en garderob i varje hörn med ett fönster emellan. Svårmöblerat samtidigt som vi vill få in mycket "skit" som vi inte vet var vi ska ha. Då kom Sven på att vi ska köpa sådana här:

Fläktskåp. Vi får plats med två stycken bredvid varandra. Här kan man exempelvis knöla in lampor, batterier, presentpapper och sådan som man använder väldigt sällan.




Mia och Mina-My har ju fått ett uppdrag att välja matta till lekrummet. Men då började Mia fundera och tyckte att det kommer bli så många olika golv på våningsplanet. Så då bestämdes det att det skulle läggas samma golv som i hallen utanför, nämligen Tundra vit från IKEA. Golvet är kanske inte det snyggaste och inte heller det mest lätt lagda. men, precis som i hallen, vet vi att golvet kommer att få ta mycket stryk och behöver bytas ut efter ett par år och då kan vi lika gärna lägga in ett billigare golv.

Bilder: Bjud123, IKEA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar