25 maj 2009

Att välja färg till fasaden...

Idag har Sven, som den snälla sambon han är, sett till att Mia ska få jobba lite mer. Han har varit och köpt mer färg till den fasaden som redan sitter uppe (den är självklart grundad). Då han kom hem med färgen tänkte Mia på hur det var när det för första gången skulle väljas färgtyp och kulör.

När vi skulle välja färg till vår fasad så var det ett framtvingat beslut. Sven var nöjd och Mia hade ångest. Att det skulle vara grått var vi överens om, men det finns ju hur många olika gråa nyanser som helst. Vi är i alla fall väldigt nöjda med den nyansen vi valde. Huset skimrar i silver när solen lyser på det.

Den färg vi valt att måla vårt hus med är Tinova V som är en akrylbaserad täckfärg.



Tinova V Täckfärg är avsedd för målning av träfasader, cementfiberskivor, betong och förzinkad ytor.Tinova V Täckfärg har genom sin speciella bindemedelssammansättning en mycket god utomhusbeständighet. Hög ythårdhet med bibehållen elasticitet ger bra kulör- och glansbeständighet samt en smutsavvisande yta. Och färgen kostar en slant. I alla fall om man jämför med att måla med klassisk slamfärg. Men då kan man glädja sig åt att huset endast behöver målas om vart 10-12 år medans grannen som målat med slamfärg får måla om vart 3-4 år. Och då är frågan vad som blir dyrast?

När ni ska måla, oavsett vilken färg ni målar med och vad ni ska måla, så köp bra penslar!


Bild: privat

1 kommentar:

  1. Tack för tipsen/rådet/ om badrumsskåpet.Det är alltid kul att höra lite om det man tänker köpa! Jag får rådfråga min make och se vad han tycker. Vi har ju inga barn ännu så det kommer mer vara en gästtoa och våra gäster är förhoppningsvis inte så skitiga :-) :-)

    SvaraRadera