06 maj 2009

Biorummet del 1

Från början var det garage under utbyggnaden, men vi murade igen garageportarna för att kunna nyttja hela källare.


Här har Sven murat igen halva garageporten på den del av garaget som idag är biorum. I den andra delen kommer det att bli ett sovrum och ett förråd. Han murade med Lecablock och använde armeringsjärn för att stabilisera väggen. Det är ju aldrig sådan flax att stenarna passar perfekt in i gluggen utan att bli sågade. Har du en tigersåg, sänksåg eller cirkel så köp ett sågblad/skiva som är avsett för sten. Det finns handsågar också, men det är ett h....vete att såga. Räcker inte bladet igenom så är det bara att köra runt blocket och liksom fortsätta på baksidan. Om snittet inte blir perfekt så spelar det ingen roll. Bruket fyller igen skevheterna.

Slätt och fint blev det efter putsning. Putsningen är inte gjord med bästa precision, men det spelar ju ingen roll eftersom vi fyllt upp garageinfarten.

Så här såg väggen ut på insidan innan den putsades. Efter väggbygget så valde vi att gjuta om golvet. Det var en golvbrunn mitt på golvet och ett kraftigt lut mot brunnen.

Efter noggran rengöring så primades golvet. En primer binder dammpartiklar och ökar vidhäftningsförmågan på ytan den används på. Att gjuta är en historia i sig och kommer i ett eget inlägg. Resultatet blev i alla fall ett plant golv.

Så här såg golvet ut när det torkat och målas. I bakgrunden syns lite byggnationer och vad de är till för kommer i nästa inlägg.

Bilder: privata

1 kommentar:

  1. Vad spännande med ett eget biorum. Ska bli kul att se hur det blir när det är klart :)
    Kram Therese

    SvaraRadera