23 maj 2009

Målat och fejat i pannrummet

Vissa större håligheter på väggarna lagade Sven. Först knackade han bort allt löst och borstade bort allt damm. Sedan penslade han på primer och sist fyllde han hålen med putsbruk. När allt hade torkat målades väggarna. Enligt vår lokala färghandlare gick det utmärkt att måla källarväggar med vanlig vägg/takfärg. Vi valde att måla med matt takfärg. Det ser mer ut som kalkade väggar då. Så här blev väggarna efter två strykningar.


Fönstret på bilden vetter mot det blivande sovrummet. Blir fönstret kvar ska vi självklart måla om det, men eventuellt så ska vi byta ut fönstret mot glasbetong.


Här är också golvet målat. Färgen är en golvfärg avsedd för betong och rollades ut. Väggen till vänster är helt omputsad och ska inte målas utan bara lackas.

I pannrummet ska varmvattenberedaren, värmeväxlaren, en tvättho, massa rör samt ett gäng lagerhyllor bo. Blir ett kombinerat pann- och förrådsrum. Eftersom vi inte har lagt in golvvärme så ska vi lägga in plastplattor där man kommer att gå. Igår köpte vi svarta sådana på Maxi Ica stormarknad. Hur det blir att se ut får ni se en annan dag.


Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar