12 juni 2009

Försenad gräsmatta

Tanken var att det skulle komma hem rullgräs till oss idag. Men leverantörens maskin hinner inte skära lika många gräsremsor som det finns beställningar på. Så veckan efter midsommar är nytt leveransbesked. Inte hela världen med tanke på att vi är så vana att ha lite gräs. Underlaget är inte heller klart och Mias bror sagt att hans grävmaskin skulle sjunka ner i marken på grund av allt regn som gjort marken mjuk. Så nu hoppas vi på torrare väder, att vi hinner fixa till underlaget och att gräset kommer om 1,5 veckor istället. Vill inte att gräset ska vara försenat den veckan för på torsdagen börjar Peace & Love festivalen så då har vi inte tid med trädgårdsgöromål! ;)

Tänkte bjuda på lite bilder från förra sensommaren när vi rullade ut 40 kvm gräs. Varför fixade vi inte hela gräsmattan då när vi ändå var igång? Vi hade inte tänkt anlägga gräs förra året, men kom över 40 kvm otroligt billigt så då var det bara att slå till!


Så här så den tilltänkta gräsmattan ut efter att tomten omschaktats på grund av fellut.



Sven och Peter i full fart. Krattande och pusselläggning. Riktigt kul är det. Längst till höger skymtar ni Pontus som också tyckte det var kul...att titta på.



Så här fint blev det! Detta gräs har nu övervintrat under en snövall ett år och klarat det bra. Dock har gräset dött på de platser som vår hund haft som favorit-kiss-ställen. Där har vi haft på lite mer jord och gräsfrön.


Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar