08 juni 2009

Ved issues

I vintras så tänkte vi att vi skulle tömma oljetanken och värma huset med den olja som fanns kvar. Det fanns mer olja än vi trodde, vilket resulterat i att vi har mer ved över än vi trodde vi skulle ha. Vi vill absolut inte sälja eller slänga veden eftersom vi tänker sätta in braskamin i båda matsalen och badrummet i källaren samt installera en kasett i den öppna spisen på ovanvåningen. Så veden lär ju gå åt.

Veden har legat både inne i vårt skruttiga uthus och staplat efter ena sidan på dito. Det som är kvar ligger inne i huset. Men vi är i desperat behov av utrymme där vi kan förvara diverse grejor. Det ser så himla stökigt ut när det ligger saker på gården. Därför har vi snabbt och extremt provisoriskt fixat till en plats bakom uthuset mot skogen där veden får ligga.
Nu ligger det en till rad med pallar på marken och en presenning spikats upp som tak. Uthuset är i väldigt dåligt skick och ska så småningom ersättas med ett nytt, men det dröjer ett par år. Därför vill vi inte bygga ett riktigt vedförråd då vi tänkt att det ska sitta ihop med det nya uthuset. Detta får duga så länge. Så nu är det bara att bära och stapla. Jobbigt men det kommer bli så skönt att ha ett ställe att lägga grejor på.

Bild: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar