09 juni 2009

Planerna för trädgården

Just nu är vår trädgård ingen trädgård. Men vi har många planer. Och beräknat färdigt-datum för projekten är väldigt olika.

I hörnet mellan en av grannarna och skogen, under ett stort träd har vi tänkt att anlägga en japaninspirerad damm och sittplats. Vi har tänkt oss ganska mycket sten och gräsväxter.

Bredvid den japanska delen är det tänkt att det ska bli en rabatt. Denna rabatt kommer att angränsa mot grusplanen. Det röda som syns är grannens garage.

Denna del ska i första hand bli beklädd med gräs. Sen är tanken att det ska planteras hallonhäck, krusbärs- och svartvinbärsbuskar samt jordgubbsplantor. Men vart är inte bestämt än.

Innanför fönstren är vår takbeklädda altan. Förrutom att panelen ska bytas så ska altanen glasas in med skjutglas partier. Utanför den är det tänkt att det ska byggas ett stort trädäck med en pool och en badtunna i. Frågan är om den terrassen ska vara samma höjd som altanen, ligga ett par trappsteg nedanför eller i höjd med gräsmattan. Här har vi inte tänkt klart än. Runt hörnet på altanen ska det byggas ett soldäck som ska löpa efter hela kortsidan på huset och det kommer att vara i samma höjd som altanen. Borde skaffa något enkelt ritprogram så kam kan visualisera de olika förslagen....
Bilder: privata

1 kommentar:

  1. "Borde skaffa något enkelt ritprogram så kam kan visualisera de olika förslagen...."

    Kolla in "Realtime Landscaping Architect".

    http://www.ideaspectrum.com

    Inte alls för krångligt att sätta sig in i. Dyrt? Japp... Men det finns att få tag på lite billigare ;)

    SvaraRadera