07 juni 2009

Kaaaallllt....

Som vi tidigare skrivit om så har vi rivit ur värmepannan, acc.tanken, nästan alla rör och tömt radiatorerna på vatten. Det var bråttom att få bort allting så att rummet kunde göras iordning för den nya värmepumpen. Så kontentan är att vi varit utan uppvärmning i cirka två månader. Nu är det kallt. Först så var ju huset varmt i sig självt och sen var det varmt väder. Men nu är det regn, rusk och kyligt ute. Och har så varit ett tag och alla prognoser visar på att det kommer vara så ett tag.

Lite irriterande är att värmepumpen är på plats så det enda vi väntar på är att VVS killarna och elektriken kommer och kopplar in allting. Och det kan dröja. Det är ju alltid lynnigt med svensk sommar, men vi hade inte trott att vi skulle vara tvugna att ha någon sorts värmekälla igång i juni. Vi har kollat på hur snabbt vi kan få in kaminen i matsalen, som ligger lite senare i planeringen. Men i gamla hus går ingenting enkelt. Skorstenen måste tätas extra i just den rökkanalen som kaminen ska kopplas in på, avväxlingen mellan köket och matsalen måste fixas helt klart innan vi kan sätta upp material på väggen bakom kaminen, innan vi kan fixa avväxlingen måste vi eventuellt byta ut några elementrör i väggen som en snickare råka såga i (eller snarare nudda med tigersågen), eftersom vi ska byta golv i matsalen måste vi ta beslut om vilket så vi vet i vilken höjd röret från skorstenen ska komma ut på, osv......

ÅÅhh det är så frustrerande! Just nu går elelementen på högtryck och fötterna går runt i raggsockor. Nu ska hela familjen gå ut och flytta ved på gården. Då blir vi i alla fall varma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar