27 juli 2009

Hål i väggen

Nu har fönstret och altandörren i hallen på övervåningen åkt ut. Innan vi rev ut dom så hade vi redan beställt nytt fönster och ny dörr. Efter rivningen visade sig att det inte fanns någon regel mellan fönster och dörr, utan dom var fast skruvade i varandra. Det gör ju monteringen av det nya fönstret och den nya dörren väldigt mycket mer krånglig. Svårt att få millimeter rakt när man inte har något stumt att fästa i åt alla håll. Vi har två fönster till på samma vägg som också ska bytas, varav det ena har samma mått som det fönster vi nu har hemma. Så funkar det inte är det bara att beställa ett mindre fönster till detta hål och bygga en minivägg mellan dörr och fönster. Den andra fönstret kan vi i så fall montera på ett annat ställe.

Hursomhelst så ser det så här fint ut i hallen. Den härligt mossgröna presenningen matchar perfekt de 70-talsbruna medaljongtapeterna ;)

Idag har det kastats plankor och annat skräp på sopstationen. Det är helt sanslöst hur mycket bråte det blir när man renoverar. Just nu sorterar Sven lite plankor och ska grunmåla lite panel till den sista gaveln. Man får passa på att göra utomhusjobb när vädret medger.

Bild: privat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar