25 januari 2010

Köksspaning del 4, vitvaror

Vi har i princip bestämt oss för att köpa vita vitvaror till köket och att dessa ska vara av samma märke så långt som möjligt.

Kyl och frys

Vi har valt att ha en side-by-side kyl/frys i köket och en kompletterande frys i källare. Anledningen är att vi hellre ville ha ett till skåp i köket än en fullbred frys. Ett önskemål har varit ismaskin i frysskåpet. Sen har diskussionen gått hett när frågan vatten kommit upp. Ska vi ha bubbelvatten funktion i kylen eller ska vi ha en separat kran avsett för det vid vasken eller ska vi ha kvar vår nuvarande fristående Sodastream... Frågan är inte löst.


Märke Whirlpool, modell 20RW-D3S


Märke Samsung, modell RSA1DHWP

Märke LG Electonics, märke GW-L207FVQK

Ugn och Micro

Eftersom ugn och mikro ska sitta under varandra tycker vi att det är viktigt att de har samma stil. Och dessa vitvaror är nog de som man ser mest och därför extra viktigt att de är snygga.Tekniska krav är varmluftsugn, låg energinivå och digitala displayer.



Märke Miele, modell H 5140 B


Märke Miele, modell M 8261-2



Märke Bosch, modell HBA761620S


Märke Bosch, modell HMT85ML23

Häll

Att det ska köpas en induktionshäll är det ingen tvekan om. Och så ska det finnas kokzoner som kan expandera vid användande av stora grytor. Det finns ju väldigt många olika varianter med ramar, olika rammaterial eller fasade kanter. Har ingen som helst åsikt om detta. Ännu. Vi vet i alla fall att vi inte kan köpa en häll som är bredare än 80 cm eftersom köksritningen är anpassad efter det måttet.

Märke Bosch, modell PIB885N24E

Märke Miele, modell KM5955


Diskmaskin

En diskmaskin ska vara bra planerad, vara väldigt effektiv, energisnål och ha så låg ljudnivå som möjligt. I alla fall enligt oss. Just diskmaskinen är inte den häftigaste och mest i ögonfallande vitvaran. I vårt fall får de andra vitvarorna bestämma märke och så blir det den diskmaskin det blir, förutsatt att den klarar ovanstående kriterier så klart. Dock kommer här fin fin bilder.


Märke Bosch, modell SMU50M12SK

Märke Miele, modell G 1235 SCu Eco Comfort



Märke Siemens, modell SN46M200SK


Kaffemaskin


Vi har planerat ett "hål" för en kommande kaffemaskin. Inte alls säkert att vi köper en nu, men vi har i alla fall planerat för att möjligheten kommer att finnas. Men ett problem har uppenbarat sig. Vi hittar ingen vit kaffemaskin för inbyggnad.... Tips mottages tacksamt

2 kommentarer:

  1. Vi tittade också på den vita Bosch ugnen. Klart snygg men passade inte med kyl/frys + de mörka luckorna. Men se till att ugnen har inbyggd termometer och timer. Termometern är hur bra som helst!!
    Kan nämna att side-by-side är djupare (ca 79cm) än vanliga kyl/frys (60cm). Vi var inne på samma sak och drog till och med vattenrör men när vi upptäckte detta med djupet så funkade det inte med resten av köket.
    Häll - ha inte en dekorlist det blir bara en dubbel skräpsamlare. Fasettslipad är ok. Cylinda blev det för oss. Timer finns även här! Ett "problem" var att vi fick nästan byta alla stekpannor/kastruller då dom gammla inte funkade med induktion. Ska hålla ögonen öppna på vit kaffemaskin. Det kommer mycket vitt nu

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för väldigt bra tips!!! Sån´´t är hur värdefullt som helst. Angående lylskåpet så vet vi det. Det kommer dock stå mot en vägg i slutet av en lång vägg så det blir nog bra. Ser så ut på ritingen i alla fall :)

    SvaraRadera