13 januari 2010

Tulpanens dag

Den 15 januari är det tulpanens dag. Även i tulpanvärlden finns det trender. År 2010 är det, enligt Tulpanguiden, följande trender som gäller i heminredning, i trädgården på balkongen eller på terrassen

Bright Mood

Naturen spelar en viktig roll i våra liv och gränsen mellan inomhus och utomhus blir mindre påtaglig Färgerna är fräscha, luftiga och samtidigt skira. Materialen är effektfulla och har en öppen, genomskinlig struktur. I trädgården skapas ”Bright Mood”-känslan genom att använda låga murar, häckar och halvklara avskärmningar.

Bohemian Thought


En ny trend är den hemtrevliga, ‘Bohemian Thoughts’ som visar en varm, flerfärgad inredning med en ledig stil. Mönster spelar en viktig roll. Accessoarerna ska helst spegla en hemgjord sida där stickning, virkning och broderade saker är en viktig källa för inspiration. Trädgården får en lantlig stil med massor av färger, flerfärgade verandor med målade trämöbler och klart färgade blomrabatter.

Odd Romance

Romantiken framträder som en viktig trend; mjuka pasteller, lyxiga material och rikligt detaljerade tillbehör. Vanligt är att använda mycket rysch, färgade band, spetsar, vadderat och träsniderier. Det som kommer tillbaks i trädgården är traditionella saker såsom häckar, sommarhus, verandor, bersåer och fontäner. Blommorna, inklusive många dubbelblommande sorter, bjuder på en rik, lyxig och romantisk stil.


Warm Desire

En varmt välkomnande bild som kombinerar flertalet mörka färger men undviker användningen av svart när det är möjligt. Valutan av att använda attribut från den naturliga världen avspeglar sig här i val av material. Strukturen spänner från fin till grov. I trädgården kombineras blommor med mörka bladväxter för att ge ett inbjudande men ändå lite mystiskt utseende.

Vilken trend gillar du bäst? Mias favorit är helt klart Warm Desire. I vanliga fall brukar tulpaner vara ett trevligt och enkelt sätt att få in lite vår och färg i vårt hem, men denna vår blir det nog inte så. Det ger inte så mycket att ha en fin bukett när huset är en enda stor byggarbetsplats.... Men fina bilder kan ju förhoppningsvis glädja och inspirera er!
Bilder: Tulpanguiden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar