02 januari 2010

Resension

Återkommer med en liten recension över vad som intogs under nyårkvällen. Alla hade gjort otroligt goda snittar och vargtassen var lagom stark. Men till kvällens meny.

Förrätt
Räkcoctailen var smal och inte alls stabbig. Ett medvetet val med tanke på hur mycket vi skulle äta under hela kvällen. God men inte otroligt god. Vinet, Inzolia Chardonnay, var ett trevlig lättdrucket vin som passade bra till den lätta rätten. Ölet, Erdinger Weissbier, var väldigt ljust och perfekt som sällskapsdryck.

Varmrätt
Maten var en riktig smakexplosion med vilda smaker, söta smaker, kryddstarka smaker och lena smaker. Vinet, Chateau Ksara, var en riktig chansning som verkligen gick hem. Ingen i sällskapet hade tidigare druckit Libanesiskt vin men det rekommenderas starkt. Ölet, Kilkenny, matchade maten prefekt utan att bli ett tungt, alkoholrikt och mastigt öl. So far var allting super. Men sen kommer vi till det alkoholfria vinet, Sutter Home Fre, som var vidervärdigt. Det smakade som överjäst svartvinbärssaft som både var för söt och för sur. Blää.

Dessert
Desserten var lagom söt utan att bli syrlig. Kanske lite stor portion. Hursom helst så blev dessertvinet, Nederburg, lite för sött i kombination med den mindre söta desserten. Dock så var båda flaskorna helt slut när alla gick hem...


Sammanfattning. Det var en bra kväll med väldigt god mat och god dryck. Kvällens höjdare var varmrätten och det röda vinet. Och så klart sällskapet. Det vi vill framföra är att Systembolaget har en superbra tjänst som heter dryckesnyckeln där man får hjälp med att välja dryck till mat. Och att våga chansa.

God fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar