23 februari 2010

Då var vi igång!

Nu är köksrenoveringen igång på riktigt. Igår när Mia höll på att packa ner grejor så skulle Sven bara kolla lite bakom ena skåpet. Slutade med att en fjärdedel av köket revs ner. Skönt att komma igång men det är alltid ångestladdat i början. Vardagsrummet är numera ett kombinerat tv-, matplats- och köksförvaringsrum. Men det går det också. Bilder kommer en annan dag.

Idag har vi varit och kollat på golv. Gaahhh vilken djungel. Även om vi visste ungefär vad vi ville ha, svart eller nästan svart laminat, så är det inte lätt. Med oss hem hade vi fyra prover samt att vi lämnat en offert på svart trägolv. Ett golv blev bortvalt på en gång när det väl lades ut på golvet hemma. Det blev alldeles för brunt och det gick inte att acceptera även om det var snyggt notat med aluminiumlister. Så nu står valet mellan tre laminat eller trägolvet, beroende på vilket pris vi får på det....

Mia hört sig för med hur man gör rent praktiskt och vad det kostar att lägga golvglas. Fick tag i ett företag som gjort precis som vi tänkt i ett nybyggt hotell. Dom verkade inte se omöjligheter till skilldad mot de andra företaget som Mia pratade med. Glasmästeren ska återkomma med prisuppgifter.

Och så det där med tidsplan. Optimisten Sven tror att det går hyfsat snabbt medan Mia inte tror att det kommer vara riktigt klart i mitten på juni. Vi får se vem som tippar bäst denna gång (brukar oftast vara Mia).

2 kommentarer:

  1. Ja vad ska man säga... Vi är inte avundsjuka. :) Äta mat i damm hoppar vi helst över på ett tag! Vi går mot färdigställande av köket.. Hehe

    SvaraRadera
  2. Ja Villa Nian det ju inte en drömsituation precis. Barnet i familjen tycker dock att det är lite roligt att ha "köket" i vardagsrummet.

    kan tänka mig att det blir skönt med ett färdigt kök :)

    SvaraRadera