06 februari 2010

Mer färg åt lekrummet

Som vi skrivit tidigare så hade Mia och Mina-My skissat upp en bild på ena väggen i lekrummet. Idag köpte vi färger till målningen och magnetfärg till garderobsdörrarna. Och det var en jobbig upplevelse. I vanliga fall funderar Mia mycket på nyanser och hur olika färger ska passa ihop. Men idag hade hon inte tänkt så mycket innan och kom till färgaffären 5 minuter innan de stängda. Vilket betydde att hon snabbt skulle bestämma sig för färger..... och det funkade faktiskt! Vi tog tag i målandet direkt när vi kom hem.

Varken Mia eller Sven är super pedagogiskanär det gäller Mina-My och hennes vilja att få hjälpa till med byggandet. Men idag så fick hon vara med och måla. och vad stolt hon är. Och hon är riktigt duktig också! Det var inte mycket sull eller målande utanför markeringarna

Här är resultatet. En rosa elefant, en turkos giraff, en lila apa, ett grönt blad och ett gäng fjärilar. Mina-My är riktigt nöjd, och det är ju det viktigaste.
Magnetfärgen som vi köpte ska målas på de fasta garderobernas dörrar (på utsidan) så de kan fungera som anslagstavlor. Men innan de kan målas måste dörrarna rengöras från gammal tapet och gammalt spackel samt slipas med ett fint sandpapper. Idag gjorde Mia rent en dörr. Vi har behållit de gamla listerna på garderoberna också av praktiska skäl. Sven slipade och målade klart listerna på ena garderoben idag. Fönster inklädningen fick sig en omgång med grundfärg också.
Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar