20 februari 2010

Köket i backspegeln

Nu när köksrenoveringen är i startgroparna tänkte vi göra en liten tillbaka blick på hur det hittills sett ut.


När vi flyttade in i huset var köket, precis som stora delar av huset, en mardröm i furu. Spisen och diskmaskinen var inte heller i speciellt bra skick.


Sven målade skåpen svarta och stänkskyddet vitt. Först var det ett sätt att försöka stå ut tills den riktiga renoveringen och svart blev det eftersom vi hade färg över. Men vilken hit det har varit. Svart kök är såååå snyggt men såååå svårt att hålla snyggt från fingeravtryck och vattenstänk. Spis och diskmaskin byttes också ut.

Mellan köket och matsalen var det en vägg och två stora skjutdörrar. Denna vägg är bärande.

Sen revs väggen som en förberedelse för köksrenoveringen. Avväxlingen gjordes med en stor och tung träbalk. Väggen kunde inte rivas hela vägen på vänstra sidan på grund av vattenrör som går där. Till höger sparades en del så att kylskåpet som ska stå på andra sidan inte syna från matsalen.
Köket är ritat och de byggtekniska problemen är lösta i teorin. Men vi har varit med förr och förväntar oss att någonting ska gå fel eller att något helt oförutsett ska hända. Förhoppningen är att köket ska vara hyfsat klart innan bebisen kommer, och den är beräknad till mitten av juni. Så pressat kommer det att bli. Vi har valt kök men inte vare sig golv, stänkskydd eller vitvaror..... puh

Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar