02 februari 2010

Köksspaning del 7, blandare

Vatten är ju ett måste och vatten kommer ur en kran. helst en snygg en som är enkel att sätta på och lätt att använda. Vi hade först tänkt att ha en numera klassisk kran men separat dusch a´la restaurangkök, men vi (läs Mia) har ändrat oss. Och det av två anledningar. Den första är att vår "huvud-diskho" kommer att vara placerad mitt framför ett fönster och det känns inte bra att skymma hela utsikten med en stor blandare. den andra anledningen är att vi ska ha två hoar på varsin sida om köket och då ska kranarna helst vara lika eller matchande. Och vid ho nummer två kommer en sådan blandare blir alldeles för klumpig.


Men våra krav är i alla fall att de ska vara lätta att sätta på och reglera värmen med, någon sorts duschfunktion och så hyfsat snygg. Här är några tänkbara kandidater.


Märke Oras, modell Aventa. Blandare med utdragbar pip.


Märke Hansgrohe, modell axor citterio. Denna blandare har en utdragbar pip samt en knapp på pipen där man kan byta mellan två olika sorters strålar.


Märke Corex, modell Newform Y-CON 64200. Ännu en blandare med utdragbar pip.

Märke Freese & Bruno, modell f&b joystick 110. Den här blandaren har ingen utdragbar pip, men den är så snygg, nätt och kan komplettera de flesta andra blandare. Något för ho nummer två kanske?

1 kommentar:

  1. Tycker om den sista - men kollade du kanske också på STRAND? Fördelen är ju att det är rostfria blandare - inte kromad. Jag tycker att det passa mycket bättre till en rostfri disklåda. Strand Solid SO-1004 är t.ex. med utdragbar slang.
    Hälsningar / ela

    SvaraRadera