09 februari 2010

Köksspaning del 8, diskhoar

Vi har kommit fram till att vi antagligen inte kan ha en disklåda som är nersänkt i bänkskivan på grund av det inte tillverkas så långa bänkar. Ett sätt att lösa det är att låta hela sektionen runt diskdelen vara rostfri. Det blir säkert bra. Och så har Mia bestämt att själva disklådorna ska vara fyrkantiga med raka kanter.

Hos AB Landskrona Rostfria kan man designa sin egna diskbänk online och få ett exakt pris för just den diskbänken. Flera bilder på egendesignade diskbänkar finns på deras hemsida.
Och så har vi ju Franke. Som vanligt väldigt snygga produkter som kan beställas enligt specifika mått. En diskbänk som ser ut som bilden nedan men i bänkformat vore toppen.



Detta måste vara den tråkigaste av alla köksspaningar. Anledningen är att tankarna är på badrummet som är i sitt slutskede och på hur alla nya förvaringsutrymmen ska organiseras. Men oj vad vi kommer att komma tillbaka till denna fråga när köket drar igång....

4 kommentarer:

  1. En kommentar om fyrkantiga vaskar. Dom är jobbiga att hålla rent i hörnor. Det har alla vi pratat med sagt. Dom är också ofta dyrare.
    Hur lång bänk är det ni ska ha?

    SvaraRadera
  2. En sak till... Jag kan ha en annan kontakt ang skräddarsydda rostfriabänkar. Ska leta rätt på den

    SvaraRadera
  3. Jag håller med Villa Nian - helt skarpa kanter är riktig svårt att hålla rent. Det finns också disklådor som har en mindre radie på 10mm (finns modeller hos Blanco eller Alveus) och sedan finns en hel del som har 25mm radie i alla hörn. Mycket snyggt även detta (bl a. Intra Frame, Reginox). Och så finns många företag somm tillverka rostfria diskbänkar efter önskad mått samt hjälpa till med allt man ska tänka på. Hos neonela kitchen t ex arbetar man med olika leverantörer för att hitta den bästa lösning för kunden.

    SvaraRadera
  4. Här http://www.lagarostfritt.se/disk.htm
    Kolla denna på 700mm bredd
    http://www.lagarostfritt.se/Vaskar.htm

    SvaraRadera