17 april 2009

Cirkelsågen.... Svens bästa vän?

Dags att introducera en ny kategori. Nämligen Verktyg. Kategorin kommer innehålla verktyg vi aldrig skulle klara oss utan, verktyg vi känner att vi måste köpa, verktyg det skulle vara trevligt att ha och verktyg som ger en liten guldkant på tillvaron. Verktyg helt enkelt!


Det första vi vill ha sagt är du får det du betalar för. Det betyder inte att dyrast alltid är bäst, men köper du en borrmaskin som kostar en tredjedel av medelpriset så kan du inte räkna med att den håller speciellt länge eller att resultatet blir speciellt bra.

Här är en närbild på det första verktyget vi tänkte skriva om.


Det är vår cirkelsåg. Cirkelsågen tillhör gruppen verktyg vi aldrig skulle klara oss utan. Vår cirkelsåg är batteridriven och används till det mesta.


Att den är batteridriven har sina fördelar i och med att det är smidigt och man kan ta med den överallt. Perfekt om man behöver såga av en regel, brädor både på bredden och längden, dela skivmaterial osv. En cirkelsåg är också bra att ha om man exempelvis bygger en altan och vill såga av trallen på plats hyfsat rakt och snyggt eller om man ska såga av uppsatt fasad på nederkanten. Men är det tjocka brädor och lång sträcka kan man behöva en cirkelsåg som inte är batteridriven. Dessa kan vara lite klenare än eldrivna för den sortens arbeten och sen är det inte så roligt om batteriet tar slut mitt i.
Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar