24 april 2009

Ved- och oljepannan ett minne blott

Nu är det kanonväder hos oss. Värmen är frånkopplad och rörmokaren har varit här och pekat ut vilka rör som det är ok att ta bort. Sven har börjat att gå lös på både panna, accumulatortank och värmerör i källaren. Allt detta för att vi ska koppla in bergvärme och då behövs inte alla dessa skrymmade grejor. Eftersom alla rör är gamla så byter vi ut dom också.


Redan för någon vecka sedan monterade Sven ner oljetanken. Även om det inte var så mycket olja kvar så luktade det sjukt mycket. Då hade vi ändå fått låna en stor fläkt av Mias bror. Tanken hade dubbla väggar och det gick åt åtskilliga blad till tigersågen innan det var nersågad och låg på släpvagnen.




Pannrummet kommer att bli ett kombinerat pannrum och förråd. Den här tvätthon är bortbilad och även en del av golvet då avloppsbrunnen ska flyttas. Även bilningen var en strävsam historia. Tungt och jobbigt. Det enda som finns kvar nu är betongskräp som ska bäras upp ur källaren. Även den rostfria tvätthon som syns på bilden är borta.


Nu är det pannan som demonteras. Och även här är tigersågen ovärderlig Mer om det verktyger kommer i ett annat inlägg.

Acc.tanken ska också bort. Även alla rör som syns på bilden. Där den står idag ska det bli tvättstuga. I princip ska allt i källaren göras om. Det finns ett rum som vi fixat och som nästan är klart. Det är ett biorum som var Svens krav när vi letade hus.

Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar