29 april 2009

Måla elementen!

Ser rummet lite dassigt ut fastän ni tapetserat om? Har ni målat väggarna i en ljus kulör vilket fått elementen att se gula ut? Om ja, målarna elementen!


Men ska ni måla element så ska ni måla med en elementfärg. Elementfärgen ovan är en halvblank akrylatlatexfärg som är avsedd för målning av värmeelement och rör inomhus. Färgen är helt gulningssäker.


Ska ni måla på en obehandlad yta så avlägsna eventuell rost med skrapning och stålbortning och tvätta med lacknafta. Grunda med en greppfärg. Ska ni måla en redan målad yta så tvätta av med målartvätt. är ytan hård och blank så måste den nedmattas med ett medelfint sandpapper. Löst sittande färg måste skrapas eller bortas bort. Sen är det bara att måla. Pensel eller roller? ja det beror ju på hur elementet ser ut. Vissa äldre element måste målas med pensel på grund av alla vinklar och vrår. Vissa äldre kan målas med en fin roller. Mia gillar pensel och Sven är lite mer för kombinationen pensel roller.



Här är ett exempel på skillnaden mellan den gamla färgen och den nymålade ytan. Ger ett riktigt lyft för rummet. Självklar kan man måla med en bruten fär om man vill det!

Bilder: Beckers och privat

1 kommentar: