18 april 2009

Ombyggnation i matsalen


Så här fin var det vi använder som matsalen när vi flyttade in. Och det var det i särklass fräschaste rummet! Parketten på kvar, vi vet inte riktigt om vi ska slipa och betsa det svart, slipa och måla det svart eller lägga en nytt golv ovanpå.... Det beslutet måste tas innan köket ska fixas. Väggen mellan matsalen och köket är idag riven, men det kommer i ett annat inlägg.


Efter att dörren och dörrposten mellan hallen och matsalen tagits bort så satte gipsade vi om alla väggar. Taket som satt i taket var av något sorts skivmaterial som hängde litegrann. En dag så såg vi att det hände ner mer och så brak ramlade det ner.... Nog för att vi hade tänkt sätta in nytt tak, men det blev så onödigt skitigt och skräpigt. När vi reglade i taket så reglade vi utifrån tanken att sätta ett gipstak. En bekant till oss, som är snickare, tyckte att det var en dålig idé med tanke på att det är en övervåning ovanpå. Då fick det blir vanligt trätak.



Kontentan av den ändringen är att vi hade satt upp alldeles för många reglar. Gips kräver tätare regling än trätak. Onödiga pengar. Sen blev det andra spotlights än vi tänkt från början. De nya krävde större avstånd till närmast material och det gjorde att vi var tvungna att sätta en smal regel på alla andra reglar.



Här är i alla fall taket på plats och en del även grundat. Att måla tak är skit, men nuförtiden har vi någonting som gör det jobbet mycket lättare.

Fler bilder från rummet kommer...


Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar