20 april 2009

Fortsättningen på matsalen

När alla gipsskarvar var spacklade och slipade så tapetserade vi hela rummet med Easy-cover och målade vitt med en halvblank väggfärg. Bilden nedan är väldigt dålig och full med krimskrams, men syftet är att visa den högra delen av väggen.




Vi var från början helt på det klara med att någonting skulle hända på den väggen men vad var vi inte överens om. Men Mia surfade runt på sidor om schabloner och hittade nedanstående mönster på Schablononline och föll direkt.



Hos Schablononline beställer man mönster och får dem levererade antingen som overhead eller som en pdf till ens e-post konto. Vi valde det senare leveransalternativet och bilden projicerades upp på väggen. Sen hade inte Mia förstått hur många små detaljer det var och hur lång tid det skulle ta. Trädet är målat i svart en av krumelurerna är målade i silvermetallic. Vi är riktigt nöjda med målningen.



Idag är status på rummet inga tak- eller golvlister endast grundmålat fönster. Fönstret ska målas ganska omgående. Golvsocklar får vänta tills vi ska renovera köket och också bestämt hur det blir med golven. Taklisterna kan vi sätta upp när vi förberett för den öppna spisen som ska stå i matsalen. Och när det sker vet vi inte riktigt. Inte prio 1.


Vad lärde vi oss?


  • Använd inte metallicfärger om det är större ytor. Är väldigt svårt att inte få det flammigt.


  • Måla av hela bilden med blyertspenna på väggen först och stäng av projektorn. Det starka ljuset är onödigt för ögonen.


  • Bilden var lite för liten för vår vägg. Vi förstorade pdf-filen ett par gånger och flyttade runt bilden så det täckte nästan hela väggen och sen freestylade vi lite både uppåt och neråt. Det spelar egentligen ingen roll hur det blir för det är bara du som vet hur det var tänkt och ingen annan.


  • Återigen vill vi understryka vikten av bra penslar.

Bilder på möbler och annan inredning kommer någon annan gång....




Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar