13 april 2009

Påskmiddag

Igår hade vi några vän ner över på lite påskmiddag. Det var en enklare middag med skinka, potatissallad, ägghalvor och lite bröd. Till dessert så åt vi en semifreddo med maraänger och hallon.


Bordet i matsalen är ett Bjursta från IKEA. Vi är väldigt nöjda och har tänkt köpa ett till likadant att ha ute på altanen som är takad. Allt för att göra det enkelt och smidigt vid långbordsdukning. Efter tips från kära vänner så köpte vi ett till bord via Blocket och denna kväll var det invigning av bordet. Vi var 12 stycken ooch fick därför plats i matsalen allihopa. När vi är fler så kan vi göra ett långbord som strävker sig från matsalen till vardagsrummet och då kan vi sitta jättemånga. Väldigt praktiskt.

Mia gillar att piffa och duka. Hon hade sett en söt filtkanin i en produktkatalog från Village men blev lite snål och tänkte att det kan väl inte vara så krångligt att sno ihop några kaniner. Filt inhandlades och det börjades att klippas och sy. Som vanligt var tidsoptimismen ett faktum och timmarna innan syddes de sista kaninerna. Tur att de går att återanvända ;)

På bordet fanns det även små vaser med blommor och en liten äggkopp med tussilago. Äggkoppen är väldigt gammal, lite kantstött och Mia kär.

Så här såg bordet ut efter några timmar. Många använda glas, lortigt porslin och urdruckna flaskor. Precis som det ska vara! I bakgrund skymtar vårt ärvda vitrinskåp som i och för sig fyller sin funktion, men som är utseendemässigt hemskt. När köket görs om så ska det sättas upp skåp på den väggen där finporslin och annat man inte använder varje kan förvaras.

Vi vill tacka alla för en trevlig kväll och tack för de fina grejorna vi fick!

Bilder: privata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar