10 mars 2009

Barntårtor

Att göra barn tårtor är riktigt kul. Här kommer bilder på de tårtor som vår dotter hittills haft på sina kalas.


Kanintårta till 1-års kalaset. Mycket enkel tårta. Huvudet är en vanlig rund tårta gjort på färdigköpt botten. Rosetten och öronen är från en annan vanlig rund tårta.






Vill du göra en sådan här tårta så kommer här en förklaring: Fyll två runda tårtor med valfri fyllning. Dela en av tårtorna enligt bilden till höger. Lättast är att använda en skål i lämplig storlek för att få bra form på öronen (rosa fälten) och rosetten (vita fältet). Sätt ihop delarna enligt kortet och garnera. Vår tårta är garnerad med färgad grädde, tårtgarnering och smält choklad.





Ormtårta till 2-års kalaset. Även denna en mycket enkel tårta. Längden på ormen anpassas efter antal gäster. Också gjord på vanliga runda färdigköpta bottnar. Beskrivning: Fyll det antal bottnar du behöver med valfri fyllning. Ta er ett runt hål i alla bottnar och dela sedan "ringen" i mitten (se bilden till höger). Sätt ihop delarna enligt bilden. Huvudet och svansen formas från två av de runlar som blir över. Garnera enligt tycke. Vår tårta är garnerad med färgad grädde, smält choklad och nonstop.







Och draktårta på 3-års kalaset. Alla år har fyllningen varit min egna men till detta kalas tänkte jag vara så duktig och kolla upp recept på fyllningar på de olika tårtsajterna. Och en chokladfyllning blev det jag provade. Usch och fy vad äckligt det var. Sött så in i tusan, grusig konsistens och allt blev kladdigt och sulligt (det sögglet som rinner under draken). Nä nu återgår jag till min egen fyllning! Den är inte komplicerad men går hem hos de flesta.

1 kommentar:

  1. vad hade du för fyllning i orm tårtan? och hur många lager tårtbotten använde du? tacksam för svar ,-)

    SvaraRadera