07 mars 2009

Välkommen hit

Vi köpte vårt hus oktober 2005. Då som nu var det värsta trycket på de hus som blev till salu och så här i efterhand har vi fått veta att vi betalade ungefär 300 000 kr för mycket. Inte speciellt kul, men bara att gilla läget. Och att gilla läget är något vi gjort många gånger, och antagligen kommer att få göra många gånger till.

Huset var en furumardröm tillika katthotell. Men vilken potential! Det var det enda vi såg, potentialen. Att taket inte var riktigt byggt, att det var katturin i trägolven på övervåningen och att det inte var några riktiga solida källarväggar det såg vi inte. Usch vad deprimerande det låter men denna resa började inte kul. Som tur är skrattar vi åt allt skit idag och tänker "gud vad omständiga vi var". Som sagt så har vi gjort både smått och stort och lärt oss otroligt mycket på vägen. Och det tänker vi dela med oss av här blandat med andra betraktelser av livet.

Vårt första tips: om ni tänker hoppa på ett stort renoveringsobjekt och har småbarn eller bebis påväg så tänk efter både en och två gånger. Ska ni göra allting själva så räkna med att det tar typ tre gånger så lång tid som man tror och det är så mycket mindre tid med barnet/barnen. Ska ni leja bort allt tänk på att allting blir dyrare än vad man tror, framför allt i gamla hus som har så mycket bakom och i väggarna som man inte ser eller ens kan gissa sig till.

I alla fall välkommen hit och hoppas du ska få någon nytta av bloggen!

Sven och Mia

1 kommentar:

  1. Hej, vad roligt med en blogg. Nu behöver jag ju inte gå 300 meter bort för att kolla läget ;)
    //Malin

    SvaraRadera