11 mars 2009

Hallen igen

Vi rev ut allt i hallen när vi flyttade in, så också korkmattegolvet. Under golvet låg ett fint trägolv, men huset är utbyggt och i och med det så skadades golvet i en del av hallen. Dessutom så ville vi också ha klinkers direkt innanför dörren.

Den lilla "put-uten" på väggen som syns på bilden blev en naturlig gräns för var klinkern fick börja/sluta. Den ljusbruna dörren går ner till källaren och den mörkbruna är ytterdörren. Innan vi la klinkret så såg vi till att golvet var hyfsat rakt (blir aldrig spikrakt i ett gammalt hus) och lade en skiva golvgips för stabilitetens skull.

Vi valde ett i princip svart klinker med slät yta och svarta fogar. Fogarna blev dock aldrig svarta utan vanligt gråa. Vi pratade med företaget vi köpt produkterna av, men de hade aldrig hört talas om något liknande problem så vi fick inget gehör. Sen fick vi, via Mias kusin som är plattsättare, reda på att samma produkt använts i en klädbutik med samma resultat och de fick nya produter och pengar tillbaka. Grrrr.

Golvet som inte skulle bli belagt med klinkers slipade vi. Sen ändrade vi oss när vi kom på att hunden garanterat kommer repa golvet, så då la vi ett vitt laminatgolv istället. men en vacker dag när hund och barn inte längre bor med oss, då ligger golvet där redo att plockas fram!
Ett hett tips som vi fick från Mias kusin plattsättar´n var att sätta en rand med klinkers på väggen istället för golvsockel. Mycket praktiskt framför allt i en hall där det är mycket grus, gegga och skor som sparkas av. Och snyggt är det också! För att få en snygg kant av fogen upptill utan att få fullt på väggen så sätt upp en bred rand med maskeringstejp. Har ni känsliga väggar eller tapeter, inget problem. Det finns tejp som är speciellt anpassad för känsliga väggar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar