14 mars 2009

Trasiga färgburkar?

Om man vet att man ska måla med samma färg på flera olika ställen kan man tjäna mycket på att köpa en stor färghink. Även om man öppnar färgburken med det speciella verktyget som man kan få hos färghandlaren så blir burken tillslut inte tät. Ett tips då är att köpa tomma färghinkar i plast som man kan hälla över färgen i. Om du sedan vet att det dröjer ett tag innan färgen ska användas så vänd burken upp och ner. I och med att man förhindrar färgen att komma i kontakt med luften så färlängs hållbarheten med cirka ett år.




Tycker det är tråkigt med inlägg utan bilder. Vi brukar köpa hinkar på Beckers, men jag hittade ingen bild på hink där, men här är en tom hink från Rusta. Kallas för blandningshink, rymmer 10 l och kostar 35 spänn. Billigt ? Ja! Bra? Vet ej!


Medans man målar kan man av olika anledningar bli avbruten. Att då tvätta penslar eller roller kan kännas onödigt om avbrottet inte är väldigt långt. Lägg penslarna eller rollern i en plastpåse så håller den sig mjuk tills du kommer tillbaka. Funkar också med färgtråget, men då kan man inte fika allt för länge ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar