08 mars 2009

Vardagsrummet

Det första vi tog tag i var att förvandla det hemska fjällstugeliknande finrummet till ett ljust och fräschare vardagsrum. Jag vet inte vad vi tänkte på men vi tog nästan inga bilder i början. Varken på hur det såg ut innan eller under själva renoveringen. Vi har i alla fall ett som visar lite av hur det såg ut.
Här ser ni ett utsökt exempel på vävtapeter i snygg grön färg som strimlats av rastlösa katter. Till höger kan man även skönja den härligt gulnade furupanelen som täckte halva rummet. Närmast på andra sidan portalen ser ni det fd tv-rummet och ytterligare längre bort hallen.
Så här blev det när vi fixat klart. Vi målade all panel och taket vitt, tapetserade ena väggen med väv och målade vitt. All panel var lackad och att slipa var inget alternativ eftersom det är mycket profil i panelen. Därför är det målad med lacknaftebaserad färg. Balkarna i taket blev det första som vi inte var riktigt ense om. Sven ville ha dom mörka och jag vita. Sven vann. Balkarna var också lackade och är målade i lacknaftebaserad mörkbrun färg. Vi har en sideboard från 60-talet som vi målat i samma färg. Den är jättefin förrutom när solen lyser rakt på den. Då är sideboarden bajsbrun. Mindre snyggt. Tur att solen aldrig når upp till balkarna! Golvet har vi inte gjort något åt än. Eftersom vi har hund så är det ingen brådska att fixa golven.

Förresten så har vi inte bestämt oss hur vi ska göra med golvet. Antingen slipa golvet och betsa svart, lägga ett svart laminat ovanpå eller riva upp golvet och lägga in ett nytt.
En annan sak som Sven "vann" val valet av fondtapet. Helt otippat valde han denna blommiga tapet. Jag var inne på en mesig medaljongtapet i dov rosa. Tur att Sven stog på sig och att jag gav med mig. En annan sak som var toppen med tapeten var att den inte ska tapetseras med mönsterpassning. Varje våd är ett helt mönster så det är bara att tapetsera. Skönt! Just nu funkar vardagsrummet bra och alla förändringar där har extremt låg prioritet. men när det har kommit till vardagsrummets tur igen så ska panelen bort. Att riva panel är jobbigt och kan leda till mycket mer jobb beroende på hur det ser ut bakom. Köp gips och skruva upp ovanpå panelen istället och ytbehandla efter smak och tycke. Spar tid.
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar