10 mars 2009

Hallen

Att ta bort tapet kan vara ett rent helvete. Innan du bestämmer dig för att ta bort tapeter så fråga dig om du inte kan sätta upp renoveringgips istället. Det spar väldigt mycket tid! Om du i alla fall ska ta bort tapet så hyr en tapet-borttagnings-maskin hos någon färghandlare. Det kostar inte mycket, någon hundring för en helg, men det gör saker mycket enklare. Maskinen fungerar så att den producerar ånga som luckrar upp tapeterna och sedan är det relativt enkelt att skrapa bort tapeten.



Så här såg våran murstock i hallen ut efter en omgång med tapet-borttagnings-maskinen. Tre lager tapet, varar ett var tjock vävtapet, blev facit.
De råa träväggarna var klädde vi med nytt gips och tänkte tapetsera med väv. Men då upptäckte vi en ny kärlek. Easy-cover! I princip alla väggar i huset som vi renoverat är tapetserade i easy-cover eller likanande produkt. Produkterna täcker väldigt mycket skavanker, har snygg struktur och kan målas eller tapetseras över flera gånger. Kommer att skriva ett eget inlägg om bara dessa produkter en annan dag.

Väggarna i vår hall är målade i Elegant väggfärg halvmatt från Beckers. Väggfärgsprodukter finns i många olika glansvärden. Glansvärde är hur matt eller blank en yta upplevs och mäts med en s.k. glansmätare. Glans uppdelas i följande områden: högblank, blank, halvblank, halvmatt, matt och helmatt. Matta kulörer upplevs ofta som litet lugnare än kulörer med högre glans. I vårt fall märks det inte lika tydligt eftersom vi har vita väggar. En sak vi dock lärt oss är att en matt yta är mindre tålig och svår att torka av.


Ovan tre detaljer från hallen. Färgskalan går i vit, svart och silver med accentfärg röd. Materialvalen är framför allt klinkers och plåt.

Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar